Volledig scherm
Als gevolg van een stroom - en wisselstoring moesten veel treinpassagiers wachten op Utrecht Centraal Station. (archieffoto) © Hollandse Hoogte

NS waarschuwt voor mogelijke vertraging in ochtendspits

Treinreizigers moeten dinsdagochtend nog steeds rekening houden met vertragingen. Daarvoor waarschuwt de NS. Het treinverkeer is nog steeds ontregeld door problemen die de NS maandag ondervond.

Door diverse storingen maandagavond staat een deel van het materieel nog op de verkeerde plek waardoor treinen in de ochtendspits misschien niet rijden of korter zijn, zegt de NS. Hierdoor kan het in sommige treinen ook drukker zijn. Reizigers wordt geadviseerd kort voor vertrek de reisplanner te checken.

De NS kampte in de avondspits met meerdere problemen. Rond Utrecht Centraal reden veel minder treinen na een aanrijding met een persoon; in het station werd het daarna zo druk dat reizigers werd gevraagd om het station te mijden. En ook door de hoge temperaturen vielen treinen uit. Volgens ProRail waren er door de hitte 90 storingen op het spoor. De hele nacht werkten monteurs door om de problemen te verhelpen.