Volledig scherm
De Nokia 3310. © dreamstime

Nu al nostalgie: Nokia 3310 maakt comeback

Wie met smart terugverlangt naar de aloude Nokia-telefoon kan opgelucht ademhalen: het apparaat wordt opnieuw in productie genomen. De nieuwe versie van de 3310 wordt over twee weken gepresenteerd.

Na 17 jaar is de Nokia 3310 helemaal terug van weggeweest. Een uitkomst voor wie liever geen gebarsten scherm of lege batterij heeft. Het model staat namelijk bekend als 'onverwoestbaar'. En dat voor slechts 59 euro.

De nieuwe versie van de 3310 wordt op 27 februari gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Volgens Venturebeat is deze vooral bedoeld als een tweede telefoon voor wie terugverlangt naar het begin van de mobiele telefoon. Op dit apparaat geen apps, maar een klok, calculator, opslaggeheugen voor maximaal tien herinneringen en vier spelletjes. Plus een batterij die dagenlang meegaat.

Oude successen

Nokia heeft het sinds de opkomst van de smartphone zwaar gehad. Het bedrijf werd in 2013 uiteindelijk opgekocht door Microsoft en zet nu onder meer in op het opnieuw uitbrengen van oude successen. Eerder werd de 215 al opnieuw uitgebracht, met een batterijduur van 29 dagen.

Overigens blijkt de 3310 niet helemaal onverwoestbaar. Ruim een week geleden publiceerde het twitteraccount van Destroying Stuff nog een filmpje van hoe het apparaat geplet werd door een hydraulische pers. Dat was helaas toch wat te veel voor de telefoon.

Maak jij nog met plezier gebruik van je 3310? Mail ons dan op oproep@ad.nl 

 1. Tessa maakte een film over haar overleden vader: ‘Beste therapie ooit’
  PREMIUM
  Video

  Tessa maakte een film over haar overleden vader: ‘Beste therapie ooit’

  Ze was pas twaalf. En wat weet je nou eigenlijk van je ouders als je twaalf bent? Niet veel, besefte Tessa Moors. Zou ze haar vader na zijn dood daarom snel vergeten? Wist ze wel genoeg over de man die plots uit haar leven werd weggerukt? In een poging hem beter te leren kennen, maakte ze een film over hem met de herinneringen van anderen. Haar manier van rouwverwerking. ,,En het bleek betere therapie dan al die gesprekken met de psychiater bij elkaar.’’
 2. Nieuwe prijzenoorlog in supermarktland?

  Nieuwe prijzenoor­log in supermarkt­land?

  Maken supermarkten zich op voor een nieuwe prijzenoorlog? Plus verlaagde onlangs de prijzen van groente en fruit structureel tot wel 30 procent. Daarnaast heeft Dirk van den Broek de aanval geopend op Albert Heijn. In een paginagrote advertentie in onder meer deze krant steekt Dirk de draak met AH door te melden dat het toch wel zonde is dat de Zaandamse grootgrutter is gestopt met het aanbieden van de zogeheten ‘goedkoopjes’. Voor echte goedkope boodschappen moet je volgens de Amsterdamse supermarktketen niet bij Albert Heijn zijn, maar bij Dirk.