AD Funwereld
Volledig scherm
AD Funwereld © AD

Nu ook in de app: puzzels, spelletjes en quizzen

In de app van deze site (laatste update) kun je vanaf vandaag puzzels maken en populaire spelletjes spelen! In de omgeving Fun vind je alle ontspanning en vermaak die je dezer dagen goed kunt gebruiken. 

Waar kun je de funpagina vinden?

Surf naar ad.nl/fun. Ook kun je, als je dat nog niet heeft gedaan, de app downloaden via de App Store (voor iPhones) of Google Play (Android-toestellen) voor een betere beleving. Of zorg dat je de laatste update hebt. 

In de app kun je vanaf de homepagina swipen naar links en naar rechts. Op die manier kantel je de pagina naar een andere omgeving. Als je naar links veegt kun je eerst het regionieuws selecteren. Nog een keer swipen voor video en bij de derde veeg komt u in de omgeving Fun. Scrol naar beneden en je ziet alle beschikbare puzzels en spellen staan. ,,Om mensen aan te moedigen gebruik te maken van deze nieuwe functie, zullen er ook uitnodigingen te zien zijn onder artikelen die veel worden gelezen”, zegt adjunct-hoofdredacteur Rennie Rijpma.

Trouwe lezers weten wel waar ze de pagina met sudoku's en woordzoekers kunnen vinden. ,,We kunnen veel veranderen aan de krant, maar onze klantenservice krijgt de meeste telefoontjes als de puzzelpagina is aangepast of verplaatst”, zegt adjunct-hoofdredacteur Rennie Rijpma. ,,Puzzels spelen van oudsher een belangrijke rol in de krant. Die is niet alleen een verzameling van nieuwsberichten en achtergrondverhalen, maar ook een huisvriend. Dat is de app óók. Je kunt je al een tijdje vermaken met video's en nu dus ook interactie zoeken met die vriend.”

Het geluk van de mobiele telefoon is dat de mogelijkheden verder reiken dan die van de platte, papieren krant. ,,De doelgroep die puzzelt, speelt ook simpele games”, zegt Rogier Gerritsma, manager entertainment bij DPG Media, de uitgever van deze krant. ,,Dus we hebben de app-pagina uitgebreid met eenvoudige, vertrouwde spellen die mensen even snel tussendoor kunnen doen.” In de lijst staan onder andere Tetris (blokjes stapelen), Patience (individueel kaartspel) en Candy Bubble (behendigheidsspel). Verder staan er ook quizzen tussen over bijvoorbeeld de ramadan en Formule 1, met triviale vragen over de geschiedenis of actualiteit. 

Gerritsma ziet de combinatie van nieuws en vermaak als ‘logisch en passend’ bij de digitale ontwikkeling van de uitgever. Een eigen spelredactie gaat levendig de brug slaan met het nieuws in het spel ‘koprol’, waarbij je in een soort woordzoeker een volledige krantenkop tevoorschijn moet toveren ,,We gaan nog veel meer ontwikkelen in de app dat met actualiteit te maken heeft. Zo zijn we bezig met het creëren van quizzen waarbij live evenementen een rol spelen. Zodat je bijvoorbeeld punten uit kunt delen in de app terwijl je op televisie naar het songfestival kijkt. Het Tourspel waarbij je zelf een ploeg wielrenners samenstelt tijdens een grote ronde, komt ook terug op de funpagina.”

Volledig scherm
© AD

Niet alles is vrij toegankelijk, zegt Gerritsma. ,,Voor sommige spellen vragen we gebruikers om in te loggen en enkele zijn alleen toegankelijk voor abonnees. Voor ons is belangrijk dat mensen het leuk vinden en terugkomen. Dus we denken ook aan spaarsystemen, waarbij je cadeaus krijgt als je bepaalde niveaus haalt. Wat we nu hebben gelanceerd is dus pas het begin.”

Meer uitleg over onze app vind je in onderstaande video....

  1. Laagste aantal ziekenhuisopnames sinds RIVM deze meldt, maar meer besmettingen aan het licht
    Update/video

    Laagste aantal ziekenhuis­op­na­mes sinds RIVM deze meldt, maar meer besmettin­gen aan het licht

    Er zijn in Nederland de afgelopen 24 uur drie mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal sinds dit bijgehouden wordt. Het officiële aantal doden door het coronavirus in ons land is met zes gestegen naar 6011. Het aantal vastgestelde besmettingen stijgt na een wekenlange daling sinds enkele dagen juist weer sterk. Dat komt vermoedelijk doordat Nederland meer is gaan testen.