NVWA treedt hard op tegen illegale puppyhandel: ‘Het loopt de spuigaten uit’

VideoHet loopt de spuigaten uit met de illegale hondenhandel in Nederland, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het aantal meldingen over illegale import stijgt het afgelopen jaar fors en daarmee neemt het risico op de verspreiding van hondsdolheid toe. 

26 reacties

 • Lizzie Brandsma

  7 maanden geleden
  Mijnheer of mevrouw Hoegen probeer eens een fysiotherapeut die een waterbak heeft. Onze Clarissa, gekocht uit Turkije via de stichting AAI, heeft er veel baat bij gehad en liep na een paar behandelingen als een jonge hond weer. Uiteindelijk is ze 15 jaar geworden en toen was het echt op. Maar een lievere hond heb ik niet gehad en Clarissa was hond nummer 11. 12 En 13 zijn nog in leven. Veel succes en nog veel plezier met uw hond.
 • E. Groen

  8 maanden geleden
  Mijn hond via marktplaats gekocht juli 2020, langdurig contact en kennismaking met de fokster van de pup. Is een wereldbond, gezond en geen afwijkingen. Nu nog steeds contact met fokster van de pup.
 • sooko lum

  8 maanden geleden
  Mijn puppy via een kennis overgekocht. Wist precies wat ik kon verwachten en hoe de (warme) omstandigheden waren. Wilde voor geen goud een puppy via marktplaats. Hier was het een weloverwogen beslissing en wilde al langer een wij hebben lang gewacht totdat het moment het juiste was, dat viel toevallig in het corona periode.
 • L. Recht

  8 maanden geleden
  Heel fijn dat er eindelijk iets meer aan gedaan wordt maar de kopers van deze honden houden deze lucratieve business natuurlijk ook in stand. Zorg dat, als je besluit een hond te willen, je je goed laat informeren. Een gezonde, goede hond kost beel geld en de wachtlijsten zijn lang. Als je snel en goedkoop een hond kunt krijgen dan kun je ervan uitgaan dat het geen zuivere fokker is. Begin er dan ook niet aan!
 • M. Teevens

  8 maanden geleden
  Ik heb echt een hart voor dieren maar waarom blijven mensen maar honden uit het buitenland overkomen? De asiels zitten hier vol met honden!! Natuurlijk is het zielig als je soms ziet hoe het in het buitenland toe gaat maar zo blijven de asiels hier vol. Zeker in coronatijd nam iedereen ineens een pup want ja je zat ineens thuis. Nu weer werken en oeps dan is het toch wel lastig. Geldt uiteraard voor een pup of oudere uit het asiel, maar mensen schaffen te makkelijk een huisdier aan. Denk na!!!