Een man wordt gearresteerd voor het ING-kantoor.
Volledig scherm
Een man wordt gearresteerd voor het ING-kantoor. © anp

Occupy'ers na bezetting ING weer vrij

De 20 demonstranten van Occupy die gistermiddag waren gearresteerd wegens de bezetting van een vestiging van de ING-bank aan het Rokin in Amsterdam, zijn weer vrij. Dat liet een woordvoerster van de politie vandaag weten.

Volledig scherm
© anp

De 20 werden gisteravond met een dagvaarding vrijgelaten. Zij moeten later voor de rechter verschijnen wegens lokaalvredebreuk.

Gisteren werden ook nog eens vier actievoerders aangehouden die probeerden een Rabobank te bezetten. Zij kregen een boete wegens het verstoren van de openbare orde. Van hen zit er nog een vast omdat hij ook voor iets anders stond gesignaleerd.

Veel hinder
Het bankfiliaal van ING was gisteren open op het moment van de bezetting, waardoor medewerkers en klanten veel hinder ondervonden van de actie, aldus de politie. De actievoerders hadden de ingang geblokkeerd en droegen spandoeken bij zich met de tekst Occupy de banken.

Aanvankelijk meldde de politie dat het bij ING om opgepakte actievoerders ging.

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.