Volledig scherm
VVD'er Ricardo Offermanns. © anp

Offermanns geen kandidaat meer voor burgemeesterschap Roermond

VVD'er Ricardo Offermanns trekt zich terug als kandidaat voor het burgemeesterschap in Roermond. Hij heeft dat maandag aan minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) en de Limburgse commissaris van de Koningin Theo Bovens laten weten. De provincie heeft dat maandag bekendgemaakt.

De commissaris van de Koningin heeft de minister geadviseerd een nieuwe benoemingsprocedure op te starten, aldus een verklaring.

Offermanns is voor de Rijksrecherche als medeverdachte aangemerkt in het onderzoek naar corruptie en lekken van informatie door partijgenoot Jos van Rey. Hij werd enkele weken geleden voorgedragen als nieuwe burgemeester voor Roermond. Hij is nu nog burgemeester van Meerssen.

De Limburgse omroep L1 plaatste de tekst van de brief van Offermanns aan de minister integraal op internet. 'In het belang van de gemeente Roermond acht ik mijn kandidatuur niet langer wenselijk', schrijft hij. 'Ik betreur de algehele gang van zaken en bied u en alle betrokkenen mijn oprechte excuses aan voor de ontstane situatie', besluit hij.

Spies vindt dat de procedure voor de burgemeesterspost in Roermond opnieuw moet worden gedaan. Ze volgt daarmee het advies van de commissaris van de Koningin in Limburg. Inhoudelijk wil Spies nu niet ingaan op de ontwikkelingen in Roermond.