Zondagmorgen 6 februari tegen 11.40 uur is een dak van een flat gewaaid aan de Rijnmond in Katwijk. De dakbedekking van een flat is voor ongeveer 30 meter losgekomen en ligt los op het dak van de flat.
Volledig scherm
Zondagmorgen 6 februari tegen 11.40 uur is een dak van een flat gewaaid aan de Rijnmond in Katwijk. De dakbedekking van een flat is voor ongeveer 30 meter losgekomen en ligt los op het dak van de flat. © AS Media

Officieel tweede storm van het jaar na harde wind, dak van flatgebouw gewaaid in Katwijk

code geelDe harde wind van vandaag kan nu ook officieel gerekend worden als de tweede storm van het jaar. Op meetpunt Vlissingen hield de wind namelijk een uur lang stormkracht 9 aan. Het KNMI heeft code geel afgeroepen voor zware windstoten in alle regio's behalve Groningen, Drenthe en Overijssel. In Katwijk waaide het dak van vijf woningen eraf en in Oud-Vossemeer viel de schoorsteen van een restaurant om.

  1. Geen potje padel na 20.00 uur door geluidsoverlast: ‘Dit gaat ons leden kosten’
    PREMIUM
    15

    Geen potje padel na 20.00 uur door geluids­over­last: ‘Dit gaat ons leden kosten’

    Door het hele land lopen momenteel rechtszaken tegen geluidsoverlast van padelbanen, zo ook in Beverwijk. Daar wonen de bewoners van het woonwagenpark pal naast tennisvereniging LTC D.E.M. Hun nieuwe padelbanen werden afgelopen maart op feestelijke wijze geopend, maar voor de buren is het alles behalve feest. Zij zijn vanwege geluidsoverlast naar de rechter gestapt. Die geeft hen gelijk: de padelbanen moeten vanaf november elke avond om 20.00 uur sluiten.