Volledig scherm
Speedboatjes aan de Walcherse kust. Bij Zoutelande mogen ze helemaal niet aan land komen. © Cris Sohier

OM: Bestuurder van dodelijk speedbootongeluk Zoutelande had te veel gedronken

De 33-jarige Koudekerkenaar die vorige week met zijn speedboot betrokken was bij een dodelijk ongeluk had volgens het OM te veel gedronken. Bij het ongeval in Zoutelande kwam de 15-jarige Mirthe uit het Limburgse Neer om het leven.

Het onderzoek naar het ongeval is nog in volle gang, aldus een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. Daarom zegt de politie op dit moment niets over wat er op dinsdagmiddag 23 juli precies is gebeurd en of er meer mensen in het rubberboortje zaten en hoe het daarmee is. Wel laat de politie weten dat de bestuurder van de speedboot verdachte blijft. 

De man wordt er onder meer van verdacht dat hij heeft gevaren met te veel alcohol op, vertelt een woordvoerster van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (artikel 27 van de Scheepvaartverkeerswet). Het onderzoek zal volgens haar nog maanden duren. ,,Dat is niet omdat wij zo langzaam werken, maar omdat we getuigen moeten horen en bewijzen moeten verzamelen”, aldus Valentine Hoen van het Functioneel Parket.

Dat de Landelijke Eenheid van de politie en het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie de zaak  behandelen heeft ermee te maken dat het ongeluk op de Noordzee is gebeurd. Zowel de Landelijke Eenheid als het Functioneel Parket hebben specialisten in dienst die dit soort zaken doen.   

Wake

De dood van de 15-jarige Mirthe is in Neer hard aangekomen. Het dorp stond afgelopen weekend tijdens de Dorpsfeesten stil bij haar plotselinge dood. Vanavond om 19.00 uur wordt in de Sint-Martinuskerk een avondwake gehouden. En de school waarop het meisje zat organiseert op zeer korte termijn een bijeenkomst voor haar klasgenoten.

Mirthe wordt in besloten kring gecremeerd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement