Harro Knijff (L) advocaat van Joris Demmink en advocaat Matthijs Kaaks, voorzitter Robert Rubinstein en secretaris Ben Ottens van stichting de Roestige Spijker (vlnr) voorafgaand aan de civiele rechtzaak over de publicering van een Amerikaanse documentaire Dutch Injustice, in Nederland.
Volledig scherm
Harro Knijff (L) advocaat van Joris Demmink en advocaat Matthijs Kaaks, voorzitter Robert Rubinstein en secretaris Ben Ottens van stichting de Roestige Spijker (vlnr) voorafgaand aan de civiele rechtzaak over de publicering van een Amerikaanse documentaire Dutch Injustice, in Nederland. © ANP

'OM breidt onderzoek naar Demmink uit'

Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink uitgebreid. Dat zegt woordvoerder Wim de Bruin van het OM vanavond in de uitzending van KRO Brandpunt.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
  2. 'Rechters voorgelogen in zaak Baybasin'

    'Rechters voorgelo­gen in zaak Baybasin'

    De rechters die zich hebben gebogen over de zaak van de tot levenslang veroordeelde crimineel Huseyin Baybasin, zijn voorgelogen. De afgeluisterde telefoongesprekken zijn niet alleen onjuist vertaald, maar ook gemanipuleerd. Er is geknipt en geplakt in de audiobestanden van de getapte gesprekken. Baybasin is onterecht veroordeeld. Dat concludeert wetenschapsfilosoof Ton Derksen in zijn boek over de zaak Verknipt Bewijs, dat vandaag werd gepresenteerd.