Beveiliging bij de extra beveiligde inrichting (EBI), waar Said R. in de cel is geplaatst. R., een van de hoofdverdachten in liquidatieproces Marengo, is vanuit Colombia overgebracht naar Nederland.
Volledig scherm
Beveiliging bij de extra beveiligde inrichting (EBI), waar Said R. in de cel is geplaatst. R., een van de hoofdverdachten in liquidatieproces Marengo, is vanuit Colombia overgebracht naar Nederland. © ANP

OM claimt akkoord over oplossing laptopverbod EBI, Orde van Advocaten zegt dat het nog niet zover is

Het Openbaar Ministerie stelt dat een akkoord is bereikt tussen de directie van de EBI in Vught en de Nederlandse Orde van Advocaten over het ‘laptopverbod’. Sinds kort is het advocaten niet meer toegestaan gegevensdragers mee te nemen tijdens een bezoek aan hun cliënt. Advocaten zeggen daardoor hun werk niet goed te kunnen doen. Van een akkoord is echter nog geen sprake, zegt de Nederlandse Orde van Advocaten.

  1. Laten we niet wéér te vroeg denken dat corona voorbij is
    27

    Laten we niet wéér te vroeg denken dat corona voorbij is

    Langzamerhand is iedereen aan het wennen aan een wereld zonder coronamaatregelen. Het aantal mensen dat nog vrijwillig mondkapjes draagt in het openbaar vervoer zie je elke dag afnemen, de schroom om weer handen te schudden verdwijnt en belangrijker nog: het aantal nieuwe coronapatiënten in ziekenhuizen is afgenomen tot een minimum. En toch is er alle reden waakzaam te blijven, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.