Het huis van Alex R. in Alblasserdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis van Alex R. in Alblasserdam. © Jeffrey Groeneweg

Om drugs veroordeelde zakenpartner van doelwit vergisontvoering Alex R. nu ook bedreigd

Niet alleen de naasten van Alex R., het beoogde doelwit van de vergisontvoering, hebben te maken met bedreigingen en aanslagen. Ook zijn zakenpartner Cholid H. komt nu in beeld. De politie spreekt van ‘een ernstige dreiging’ rondom een woning in Tholen, die volgens bronnen en buurtbewoners wordt bewoond door Cholid H.

 1. Aangifte tegen Rijksmuseum na handhaven term ‘bersiap’: ‘Racistisch en stigmatiserend’
  tentoonstelling

  Aangifte tegen Rijksmuse­um na handhaven term ‘bersiap’: ‘Racistisch en stigmatise­rend’

  Het Comité Nederlandse Ereschulden doet aangifte tegen het Rijksmuseum omdat het tóch de term ‘bersiap’ gebruikt in een tentoonstelling over de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. De organisatie vindt de term, waarmee een periode van geweld van Indonesiërs tegen (Indische) Nederlanders wordt aangeduid, ‘racistisch, stigmatiserend en een vorm van geschiedvervalsing'.
 2. Hoe een mislukte cokedeal rondom zakenman Alex R. een hele regio teistert: ‘Dit moet stoppen’
  PREMIUM

  Hoe een mislukte cokedeal rondom zakenman Alex R. een hele regio teistert: ‘Dit moet stoppen’

  Er is een jacht geopend op de 59-jarige Alex R., de man die eigenlijk doelwit was in de ‘vergisontvoeringszaak’. Sinds hij zich bij de politie meldde is niet alleen hijzelf mikpunt maar hebben de daders het ook voorzien op zijn familie. Een explosie bij zijn huis, een gevonden explosief, de aangestoken brand in een Alblasserdams bedrijfspand, en de ‘vermoedelijk beschoten’ woning in Hendrik-Ido-Ambacht zijn allemaal gelinkt aan de zakenman uit Alblasserdam.