Tony de G. legde in ruil voor strafvermindering een groot aantal belastende verklaringen af tegen motorclub Caloh Wagoh
Volledig scherm
PREMIUM
Tony de G. legde in ruil voor strafvermindering een groot aantal belastende verklaringen af tegen motorclub Caloh Wagoh © Shutterstock bewrking Mark Reijntjens

OM geeft kroongetuige 50 procent ‘strafkorting’ voor bekentenis over Caloh Wagoh-moorden

Het Openbaar Ministerie gaat tegen kroongetuige Tony de G. een gevangenisstraf van twaalf jaar eisen in ruil voor zijn verklaringen tegen de vermeende liquidatiebende Caloh Wahoh. De kroongetuige wordt zelf vervolgd voor zijn rol bij vier onderwereldmoorden, maar het OM geeft 50 procent strafkorting in ruil voor zijn verklaringen.

Dat blijkt uit de deal tussen de crimineel en het OM, bevestigen ingewijden aan deze site. De 35-jarige Tony de G. uit Spijkenisse was lid van motorclub Caloh Wagoh. Nadat hij in 2017 werd opgepakt als moordverdachte liep hij snel over naar justitie. Hij legde 25 verklaringen af en werd kroongetuige. 

  1. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
    TV-SHOW NL NA CORONA

    Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

    Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.