Volledig scherm
De moord op oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein blijft voorpaginanieuws in de Spaanse kranten. © ANP

OM houdt vast aan hoge eis in moordzaak Ingrid Visser

Het Openbaar Ministerie (OM) in Spanje heeft vandaag zijn eis van 50 jaar gevangenisstraf bekrachtigd tegen elk van de drie hoofdverdachten van de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein.

Volledig scherm
Constantine Stan, een van de verdachten van de moord op Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein, wordt het gerechtsgebouw binnengebracht. © epa
Volledig scherm
Verdachte Valentin Ion wordt onder politiebegeleiding binnengebracht. © EPA

Dat gebeurde tijdens de inleidende zitting voor de onderzoeksrechter in Molina de Segura, de plaats nabij Murcia waar het Nederlandse stel in mei 2012 werd vermoord in een afgelegen vakantiehuis.

Deze besloten zitting, waarbij verdachten en aanklagers eventuele bezwaren naar voren konden brengen tegen een proces, was de laatste stap voordat de openbare terechtzittingen voor een jurytribunaal kunnen beginnen.

Zakelijk conflict
De aanklagers bevestigden hun beschuldigingen tegen de Spanjaard Juan Cuenca als hoofddader van de moord op Visser en Severein. Cuenca was manager van het volleybalteam uit Murcia waarbij Visser onder contract stond. Hij zou een zakelijk conflict hebben gehad met de Nederlanders.

Ook handhaafde het OM zijn verdenkingen tegen de Roemenen Ion Valentin en Constantin Stan. Zij zouden door Cuenca zijn ingehuurd om de moorden te plegen. Tegen een vierde verdachte, Serafín de Alba, wordt 3 jaar celstraf geëist wegens medeplichtigheid bij het toedekken van de moorden. Hij is de eigenaar van de citroenboomgaard waar de politie de lichamen van de twee Nederlanders aantrof.

Visser en Severein werden half mei vorig jaar op gruwelijke wijze vermoord in een afgelegen vakantiewoning bij Murcia. Volgens Cuenca waren de twee Nederlanders naar Spanje gereisd om te praten over de schuld die de eigenaar van de volleybalclub bij Severein had. Het kan nog enkele maanden duren voordat het proces van start gaat.

Volledig scherm
Verdachte Juan Cuenca. © epa
Volledig scherm
Serafin de Alba (rechts) komt aan bij het gerechtsgebouw. © epa

poll

Welk team kies jij?

Welk team kies jij?

  • Friet (40%)
  • Patat (60%)
25176 stemmen