Volledig scherm
Babyvoetjes ter illustratie. © Maria Grover

OM in cassatie na vrijspraak vader van doodschudden baby Jayden

Het Openbaar Ministerie (OM) legt zich niet neer bij de vrijspraak in hoger beroep van Brian H. voor betrokkenheid bij de dood van zijn jonge zoontje. H. is in eerste aanleg ook vrijgesproken, toen ging het OM in hoger beroep. Na opnieuw te zijn vrijgesproken, laat het OM vandaag weten cassatie aan te tekenen.

Baby Jayden overleed op 22 januari 2012 in het ziekenhuis. Hij was de dag daarvoor met spoed daar binnengebracht nadat hij slap was geworden en niet meer ademde. Hij bleek onder meer letsel aan zijn schedel en hersenen te hebben. Vader H. werd ervan verdacht zijn baby zo hard te hebben geschud, dat hij daaraan overleed.

H. had zijn zoontje kort daarvoor gevoed, de luier verschoond en aangekleed. Jayden was aan het huilen en H. probeerde hem naar eigen zeggen te troosten. Toen zijn vrouw de baby overnam, merkte ze dat het niet goed was en hebben ze het alarmnummer gebeld. In de loop van de dag overleed het kind, onder meer aan een schedelbreuk en diverse letsels in het hoofd.

De Hagenaar heeft altijd ontkend dat hij zijn baby heeft mishandeld. Ook zijn partner, waar hij nog altijd mee samen is en een jaar later opnieuw een kindje mee kreeg, steunt dat verhaal.

Tegen H. was in eerste aanleg dertig maanden cel en in hoger beroep drie jaar geëist voor doodslag. Beide keren werd H. vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.