Volledig scherm
Rellen op Urk © Foto Freddy Schinkel

OM onderzoekt of omstreden NPO1-column over Urk strafbaar is

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland gaat onderzoeken of er in een omstreden column van NPO1 over de situatie op Urk sprake is van strafbare discriminatie. Dit meldt het Openbaar Ministerie op Twitter. 

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk meldde eerder al dat hij overwoog om columniste Elfie Tromp en de publieke omroep aan te klagen. Columniste Elfie Tromp legde in haar column op Radio 1 de schuld van de escalatie in Urk alsnog bij Geert Wilders.

Daarnaast zei ze dat ‘de dijken moeten worden doorgestoken.’ Geert Wilders reageerde dat hij het ‘te walgelijk voor woorden’ vond. ,,Nu zijn het niet alleen Urkers en Marokkanen die elkaar belagen, maar gaat iemand van de NPO extra zitten stoken. Dat is ontzettend kwalijk.”

  1. Wat als Rembrandt schoolfotograaf was? Op basisschool in Gelderland weten ze het wel

    Wat als Rembrandt schoolfoto­graaf was? Op basis­school in Gelderland weten ze het wel

    Er is bijna geen basisschool die dit jaar géén aandacht besteedt aan Rembrandt. In het jaar dat de grote schilder 350 jaar dood is en er landelijk negentien grote tentoonstellingen gehouden worden gingen al 60.000 basisschoolkinderen naar het Rijksmuseum. Op basisschool de Kleine Wereld in het Gelderse Twello gaan ze nog een stapje verder: groep 5 en 8 gingen samen naar ‘het Rijks’, leefden zich in de grote schilder in en gingen vervolgens in stijl op de foto. Hoe zou Rembrandt dat gedaan hebben? Zes van hen vertellen.