Volledig scherm
© Archieffoto ANP

OM opent jacht op 50 man uit telefoonlijst loverboy

Bij ongeveer vijftig mannen staat binnenkort de politie voor de deur omdat ze seks hebben gehad met een meisje van zestien. De politie kwam deze mannen op het spoor via de gsm van een loverboy in Valkenburg aan de Geul, en door achtergelaten gebruikte condooms.

,,De echtgenotes zullen wellicht vreemd opkijken als de politie voor de deur staat en ze horen waarom'', zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie vandaag naar aanleiding van berichtgeving in de Limburgse kranten. ,,De vrouw weet waarschijnlijk van niks. Maar voor ons weegt seksuele uitbuiting zwaarder.''

De mannen hangt een gevangenisstraf van maximaal twaalf jaar boven het hoofd. Eind 2014 betrapten agenten in een Valkenburgs hotel een man die seks had met het kind van zestien jaar, terwijl de 21-jarige pooier op de wc zat. Hij had een gsm bij zich met een klantenlijst. Die is in beslag genomen.

Ook werd een grote hoeveelheid gebruikte condooms gevonden. Deze zullen gebruikt worden om de klanten van het meisje te identificeren.

Het meisje werd sinds 8 oktober vermist. De pooier wordt er ook van verdacht het meisje onttrokken te hebben aan het ouderlijk gezag, aldus het OM.

Klanten zijn volgens het OM ook strafbaar als ze denken dat het meisje meerderjarig is. De politie zal alle klanten horen, als getuige en als verdachte.