Volledig scherm
Vorig jaar vond de gijzeling van een vrouw plaats op het Mediapark in Hilversum. © ANP

OM: tbs met dwangverpleging om gijzeling op Mediapark

Tegen een 34-jarige man die ervan wordt beschuldigd dat hij op 17 augustus vorig jaar een vrouw meer dan een uur lang gijzelde op het Mediapark in Hilversum, is voor de rechtbank in Lelystad tbs met dwangverpleging geëist. 

Volgens de officier van justitie was de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar en is een gedwongen klinische behandeling nodig.

De verdachte, Mohamed C., pakte de medewerkster van de NPO ‘s ochtends op het parkeerterrein beet, zette een mes op haar keel en dreigde dat hij haar zou doden als ze niet zou meewerken. Hij liep met haar het NPO-gebouw binnen en eiste zendtijd, omdat hij dacht dat hij door de veiligheidsdienst AIVD werd achtervolgd. Uiteindelijk werd hij in een kamer, waar hij op een cameraploeg wachtte, overmeesterd door een arrestatieteam.

Volledig scherm
Het NPO gebouw werd afgezet en werknemers werden naar buiten begeleid. © ANP
Volledig scherm
Een arrestatieteam heeft de gijzelnemer gearresteerd. © ANP
  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.