Volledig scherm
Het opsporingsbericht voor de 27-jarige Thijs H. © Rob Engelaar

OM: Thijs H. niet betrokken bij steekpartij in kliniek

UPDATEDe steekpartij woensdagochtend bij GGZ-instelling Mondriaan heeft niks te maken met Thijs H., de verdachte van drie moorden in Heerlen en Den Haag. Die verbleef bij Mondriaan in de nacht van dinsdag op woensdag. 

Het OM heeft onderzocht of er een verband is tussen H. en de steekpartij. ,,Maar het heeft niets met het steekincident te maken, zo wijst onderzoek uit”, meldt een woordvoerder vanochtend aan deze nieuwssite.  

Thijs H. meldde zich dinsdagmiddag voor behandeling bij de kliniek, hij zou de instelling woensdagochtend rond acht uur weer hebben verlaten. 

Gewonden

Rond zes uur op die ochtend was er een steekpartij bij de GGZ-instelling aan de rand van Maastricht. Daarbij vielen vijf lichtgewonden, onder wie medewerkers van de kliniek, en de verdachte. Die werd na behandeling in het ziekenhuis overgebracht naar het politiebureau. De politie in Limburg stelde daarom eerder ook al expliciet dat er ‘geen enkel verband’ is tussen H. en de steekpartij in de kliniek. 

De 27-jarige Hagenaar werd woensdagavond opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van drie wandelaars, afgelopen week in Den Haag en Heerlen.
H. kampte met psychische problemen en werd daarvoor behandeld. H. wordt nu door de politie verhoord. 

  1. Duitse natuurbeschermers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haringvliet kan
    PREMIUM

    Duitse natuurbe­scher­mers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haring­vliet kan

    De opening van de Haringvlietsluizen moest het sluitstuk zijn van een enorme operatie om de zalm, paling en steur weer terug te krijgen in de Europese rivieren. Maar Duitse, Zwitserse en Franse natuurorganisaties slaan vandaag in Den Haag alarm: de miljoenen zalmen die zij uitzetten in de Rijn om de visstanden te herstellen, zwemmen pal voor de dam in de netten van Nederlandse vissers.