Volledig scherm
© ANP XTRA

OM vecht vonnis 'wraakvader' Mario Haazen uit Helmond aan

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen het vonnis dat twee weken geleden werd geveld tegen 'wraakvader' Mario Haazen. De man kreeg 10 maanden cel, terwijl het OM zes jaar gevangenisstraf eiste. 

De Helmonder viel in januari dit jaar een gezochte zedenverdachte en oud tbs'er aan. Haazen ontdekte dat een nieuw online vriendje van zijn dochter (14) geen 17 was, maar een man op leeftijd, Jack S. (47). De man vroeg om naaktfoto's, stuurde chocola en rozen en probeerde met haar af te spreken.

De Helmonder spoorde de man op via Facebook en toen hij hem in zijn vizier had gaf hij de politie 'vijf minuten' om in te grijpen anders pakte hij hem zelf. Dat deed hij, en sloeg de man met een schop. Deze brak onder andere beide armen en ligt vier maanden later nog steeds in het ziekenhuis.

Vrije voeten

Omdat hij zijn plan had aangekondigd, zag OM voorbedachte rade. En omdat hij met een zwaar en hard voorwerp toesloeg, op diens hoofd, was het volgens de aanklager een poging tot moord. De rechtbank zag niet bewezen dat hij echt op het hoofd van de man mikte en sprak hem daarvan vrij. Wel vond ze het zware mishandeling, en daarvoor kreeg H. tien maanden. Die heeft hij grotendeels uitgezeten, naar verwachting is hij binnenkort op vrije voeten.

Het OM spreekt nog steeds van een poging tot moord. Een aantal getuigen zag hem op het hoofd mikken. Dat daar maar een kleine wond zit, vond persofficier Janine Kramer niet verbazend: ,,Hij weerde de slagen af met zijn armen en die zijn allebei gebroken."

Wanneer het hoger beroep zal dienen is nog niet bekend.