Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP XTRA

OM vervolgt kandidaat-raadslid Mitchell van der K.

Het Openbaar Ministerie gaat de Almeerse hacker Mitchell van der K. voor de rechter brengen vanwege het stelen van afbeeldingen van honderden vrouwen. Dat schrijft Omroep Flevoland. De man heeft eerder bekend dat hij naaktbeelden had gestolen uit de computers van bekende Nederlanders.

In april vorig jaar werd de Almeerder geroyeerd uit de VVD, waar hij lid van was. Op basis van de verkiezingsuitslag, had hij recht op een plek in de Almeerse raad. Hij heeft van die zetel afgezien vanwege het strafrechtelijke onderzoek.

Van der K. kraakte de wachtwoorden van tientallen vrouwelijke slachtoffers en kreeg toegang tot seksueel getinte foto’s en video’s, die vervolgens op het internet belandden. Onder anderen de bekende vlogster Laura Ponticorvo en ex-hockeyinternational Fatima Moreiro de Melo werden slachtoffer van de hacks.

Van der K. trok zich wel per direct uit de lokale politiek. Op basis van de verkiezingsuitslag van 21 maart had hij recht op een plek in de Almeerse gemeenteraad. Volgens VVD-fractievoorzitter Hilde van Garderen zag hij af van zijn zetel wegens privéomstandigheden, maar verborg hij voor de partij dat er een strafrechtelijk onderzoek naar hem loopt.