Volledig scherm
Jack Mikkers is burgemeester van Den Bosch. De merkwaardige benoemingsprocedure lekte uit via het Brabants Dagblad. © roy lazet

OM weigert telefoontaps verslaggever burgemeesterslek te verwijderen

Het Openbaar Ministerie houdt de afgetapte telefoongesprekken rond het Bossche burgemeesterslek in het dossier. Justitie luisterde een journalist van het Brabants Dagblad af, maar weigert die gesprekken te verwijderen, ondanks een verzoek van de hoofdredactie van de krant. 

Wel haalt het OM Oost-Brabant de telefoongegevens van de journalist uit het dossier, zo schrijft het OM vanavond in een persverklaring. 

De hoofdredacteur van het Brabants Dagblad heeft daarom gemengde gevoelens: ,,Wij zijn blij dat in elk geval de belgegevens uit het dossier gaan. Maar we nemen er geen genoegen mee dat de afgetapte gesprekken tussen de verdachte en hem vooralsnog wel in het dossier blijven. We gaan verdere stappen zetten om dat af te dwingen.''

Deze week bleek dat justitie heeft geprobeerd de verslaggever af te luisteren die vorig jaar zomer onthulde dat Den Bosch met de nieuwe burgemeester Jack Mikkers eigenlijk 'de tweede keus' kreeg.