Het St. Jansdal neemt patiënten over van de failliet verklaarde IJsselmeerziekenhuizen
Volledig scherm
Het St. Jansdal neemt patiënten over van de failliet verklaarde IJsselmeerziekenhuizen © St Jansdal

Omliggende ziekenhuizen springen bij met opvang patiënten

Ziekenhuizen in de omgeving van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hebben donderdag overlegd met zorgverzekeraar Zilveren Kruis over het overnemen van zorg en patiënten. Dat gebeurt inmiddels volop, aldus een woordvoerster van één van de ziekenhuizen die bijspringt. 


Ziekenhuizen in Harderwijk, Zwolle, Sneek en Almere nemen patiënten over van de failliet verklaarde IJsselmeerziekenhuizen. Daar lagen zo'n tweehonderd patiënten toen vanochtend bekend werd dat de ziekenhuizen failliet zijn verklaard. ,,We hebben een grote toeloop en we krijgen veel telefoontjes", aldus de zegsvrouw van St. Jansdal in Harderwijk. Aantallen kon ze niet geven, maar specialisten, poli, verloskundige zorg, ze merken het allemaal. ,,We zijn heel druk bezig om de opvang verder goed voort te zetten en op te schalen. Bedden erbij zetten is niet zo moeilijk, personeel vinden wel. We nodigen mensen uit te solliciteren.”  Het ziekenhuis roept expliciet oud-medewerkers van de IJsselmeerziekenhuizen op om te reageren op de vele vacatures. De zegsvrouw benadrukt erg begaan te zijn met patiënten en collega's van de failliete ziekenhuizen. ,,We kunnen ons niet helemaal inleven, maar we kunnen wel meeleven."

Quote

Bedden erbij zetten is niet zo moeilijk, personeel vinden wel

Woordvoerster St. Jansdal ziekenhuis

Een woordvoerster van het ziekenhuis Isala, dat vestigingen heeft in Zwolle en Meppel, laat weten dat ongeveer twee weken nodig zijn om gezamenlijk een goed plan te maken voor de opvang van de patiënten van de IJsselmeerziekenhuizen.


Het Flevoziekenhuis in Almere meldt dat het zorgaanbod wordt uitgebreid als dat noodzakelijk en haalbaar is. ,,Een belangrijke randvoorwaarde daarbij is dat we voldoende gekwalificeerde medewerkers kunnen inzetten. Het Flevoziekenhuis is daarom met spoed op zoek naar extra zorgpersoneel'', aldus het ziekenhuis in een verklaring.

  1. Lezersbrief over Brabantse Mien en Henk ontketent storm: alle reacties op een rij
    Opinie

    Lezers­brief over Brabantse Mien en Henk ontketent storm: alle reacties op een rij

    Jacqueline Klaassen uit Etten-Leur stuurde ons een brief naar aanleiding van het artikel over het echtpaar Mien en Henk Van Lith dat overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Haar brief ontketende een storm aan reacties. Uiteenlopend van verontwaardiging tot lezers die het met haar eens zijn. Wij hebben alle brieven van de afgelopen week verzameld. Inclusief die van Jacqueline Klaassen, die aan het einde nog één reactie geeft op de ingezonden brieven.