Jos van Rey.
Volledig scherm
Jos van Rey. © Hollandse Hoogte / ANP

Omstreden ex-wethouder Jos van Rey keert terug in college Roermond

De omstreden ex-wethouder Jos van Rey keert terug in het college van Roermond. Dat heeft formateur Dirk Franssen vandaag bekendgemaakt.

44 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind het krankzinnig dat van rey überhaupt weer de politiek in wil,zeker na alle gedonder en dat hij geen wethouder meer mocht zijn en dat was niet voor niks,je moet toch wel een enorm blok beton voor je voorhoofd hebben om het gewoon weer te doen net zoals zijn eventuele kiezers
 • Willem Waldman

  1 maand geleden
  Dit geeft exact aan wat er fout is aan de huidige politiek. Grove schaamteloosheid. Het is toch geen wonder dat de normale doorsnee Nederlander er geen greintje vertrouwen meer in heeft?
 • drs. Arend Jan van Binsbergen

  1 maand geleden
  Dus je kunt met een strafblad (+ veroordeling) gewoon wethouder binnen een gemeente ? Dat is toch in strijd met álle regels, normen en waarden ? Je zult toch minimaal een VOG moeten kunnen overleggen als je voor zo'n positie in aanmerking wil komen ? Snap niet dat daarover geen Kamervragen worden gesteld !
 • J Vergouwen

  1 maand geleden
  Hoezo omstreden ? De man is gewoon veroordeeld door de rechter voor corruptie. Dan ben je niet omstreden, dan deug je gewoon niet en hoor je zeker niet thuis in de politiek.
 • Hans Laats

  1 maand geleden
  Hans Laats, @Jan Backbier, stel dat jij zoiets heeft gedaan (burger)als Van Rey en wordt veroordeeld door de rechter en je wil werken voor een instelling of gemeente, dan moet je een VOG voor leggen en als lezen of weten wat jij gedaan heeft komt je niet aan de bak of je moet vriendjes hebben zodat je die baan krijgt, dat is frauderen /vriendjespolitiek/belangenverstrengeling van ik doe dit voor jou, jij die dit voor mij is dat ook niet corruptie?.
 1. Kunstfanaat maakte bizar filmpje van overval op beurs: ‘Oudere bezoekers stonden te trillen’
  PREMIUM
  met video

  Kunstfa­naat maakte bizar filmpje van overval op beurs: ‘Oudere bezoekers stonden te trillen’

  Een overvaller die met een sloophamer tekeergaat op een vitrinekast, een handlanger die bezoekers met een revolver al schreeuwend onder schot houdt. Het zijn bizarre beelden van een overval op de Tefaf in Maastricht vanochtend. Een trouwe bezoeker van de wereldberoemde kunstbeurs maakte de beelden op slechts enkele meters afstand en spreekt van een ‘surrealistische ochtend’.