Zondagsdienst bij de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel. Komende zondag zet de kerk de deuren weer open voor álle leden.
Volledig scherm
Zondagsdienst bij de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel. Komende zondag zet de kerk de deuren weer open voor álle leden. © © AD

Omstreden Mieraskerk zet deuren weer wagenwijd open voor alle leden (en er kunnen 1350 mensen in)

De veelbesproken Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel zet, net als de Sionkerk in Urk, komende zondag de deuren weer open voor alle gelovigen. De Oud Gereformeerde Gemeente slaat daarmee opnieuw het advies van de Rijksoverheid in de wind. Op de site van de kerk staat een oproep om de erediensten bij te wonen. ‘Liefde, geduld, verdraagzaamheid en zelfverloochening is wat Christus van ons vraagt.’ In de kerk is plek voor 1350 mensen. De lokale politiek reageert gepikeerd. 

  1. Wethouder Krimpen weigert te bemiddelen: ‘Homo-onvriendelijke uitspraken dominee vallen onder godsdienstvrijheid’
    PREMIUM

    Wethouder Krimpen weigert te bemiddelen: ‘Ho­mo-onvriende­lij­ke uitspraken dominee vallen onder godsdienst­vrij­heid’

    De gemeente Krimpen aan den IJssel wil niet bemiddelen in het conflict tussen de homoseksuele Leon Houtzager en dominee Ton Kort van de Oud Gereformeerde Gemeente. Houtzager voelde zich gediscrimineerd na enkele homo-onvriendelijke uitspraken van de dominee. Volgens wethouder Coen Derickx (inclusiviteit, PvdA) is het een discussie over godsdienstvrijheid. De volgende demonstratie voor de kerk staat voor zaterdag gepland.