OMT-lid Marion Koopmans: ,,We moeten serieus rekening houden met een flinke golf opnames”
Volledig scherm
PREMIUM
OMT-lid Marion Koopmans: ,,We moeten serieus rekening houden met een flinke golf opnames” © ANP, beeldbewerking AD

OMT-lid Marion Koopmans: ‘Aantallen gaan nu razendsnel steil omhoog en dit is nog maar het begin’

Als de getallen uit Engeland, Denemarken en Frankrijk gunstig zijn, zouden de maatregelen een tikje kunnen worden versoepeld, voorspelde een OMT-lid eerder deze week. Maar volgens viroloog en OMT-lid Marion Koopmans moeten we oppassen dat we niet alleen naar het gunstigste land kijken.  

115 reacties

 • Michel Couzijn

  11 maanden geleden
  Richard Schouten, de oversterfte door het Covid19-virus is fors, en het kleinst in landen met de meeste vaccinaties. De oversterfte komt dus door het virus, niet door de vaccinatie. We hebben de morele plicht om het onnodige sterven van duizenden landgenoten te voorkomen. Zo ook 't voorkomen van 'long covid' die nog veel meer mensen mogelijk levenslang hun gezondheid afneemt. Ja, ook kinderen en gezonde volwassenen. Vaccinatie voorkomt dat. Uw bagatelliseren van de coronaschade is verontrustend.
 • Richard Schouten

  11 maanden geleden
  Burger zorgzaam Wat een walgelijke reactie. En wat zijn we diep gezonken in onze democratie. Voor een virus dat aan slechts 2000 mensen onder de 70 het leven heeft gekost. Een virus waar 98,5% van de bevolking niets tot vrijwel niets van merkt, wil je echt mensen dwingen een vaccin te nemen of uit te sluiten. Ik las ook de bizarre uitleg waarom vaccineren van kinderen van 5-12 goed zou zijn, van een kinderarts. Omdat van de 1,3 miljoen kinderen er jaarlijks 80-90 in het ziekenhuis komen
 • Stephan Veldhuijsen

  11 maanden geleden
  @Burger Zorgzaam: ik mis in uw reactie elke vorm van argumentatie om zo'n rigoureus ingrijpen te vergoelijken. Spijtig om te lezen dat u uw medemens op deze manier afschrijft.
 • Stephan Veldhuijsen

  11 maanden geleden
  @Ruitenbroek. Ik vraag u dit: 3 weken lockdown zoals u omschrijft... had dat de pandemie echt bestreden of het enkel vertraagd? Want zodra we ons koppie weer buitensteken en een aantal mensen weer besmet raken, schieten de cijfers toch gewoon weer de lucht in? Of heeft u echt de veronderstelling dat in 3 weken tijd het virus uitgebannen was?
 • Stephan Veldhuijsen

  11 maanden geleden
  @Martijn van Alphen: zo is het, wat is de werkelijke reden van de afnemende opnames bij toenemend aantal besmettingen? En als het dan zo is dat het vaccin 'wel degelijk wat doet' met dit effect, waarom houden ze de boel dan nog hermetisch afgesloten? @Wijnand Bitter: het is wel een behoorlijk verschil of het gaat om je lichaam of bouwen met gereedschap a A of B. Ik neem aan dat als hogerhand besluit dat je enkel nog lopend naar project A mag op 100 km afstand je niet blindelings volgt?