OMT twijfelt over immuniteit na prik met Janssen-vaccin: nieuw advies

Het Outbreak Management Team dat het kabinet adviseert over coronazaken heeft twijfels of het Janssen-vaccin wel snelle immuniteit biedt tegen de deltavariant. Coronaminister De Jonge buigt zich over de bedenkingen van het OMT, laat hij de Kamer weten.

23 reacties

 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  In andere landen praten ze nu over 3 prikken... 1 prik is echt te weinig.
 • Jan Schutter

  2 maanden geleden
  Het Janssen-vaccin is een vaccin met een verzwakt adenovirus als drager, zoals AstraZenaca en Spoetnik. Terwijl AstraZenaca en Spoetnik V 2 prikken vereisen voor een optimale immunisatie, hoe kan/kon de fabrikant van dat Janssen-vaccin met een stalen gezicht claimen dat 1 prik volstaat?? Wellicht is een extra dosis Pfizer als booster genoeg voor een sterke verbetering van het aantal antilichamen in het lichaam, zoals al eerder onderzoek aangetoond heeft met 1e dosis AstraZena /2e dosis Pfizer.
 • Theo Boerboom

  2 maanden geleden
  @Hans Laats: groot gelijk met wat je schrijft. T Boerboom
 • Hans Laats

  3 maanden geleden
  Hans Laats. Het Kabinet laat de besmettingen door sudderen in NL. doordat het vliegverkeer uit Engeland waar het deltavirus heerst op Schiphol laat landen en eveneens uit India en vakantie landen want geld in belangrijk maar het stinkt want ook zij onze Kabinet en de Kamer moeten naar het buitenland zoals anderen die voor gingen en met besmettingen terug komen. Hoe krom is het gevoerde beleid. Heel krom ?
 • Rudy van der Burg

  3 maanden geleden
  Misschien wordt het tijd voor een Coronaminister die een medische opleiding heeft gehad? De Jonge is ooit op voorspraak van oud-Tweede Kamerlid De Vries in zicht gekomen. Hij komt uit de onderwijswereld. Vandaar zijn belerende grimassen en gebaren als hij spreekt. Ik moet altijd lachen als ik deze man zie of hoor. Hij kan veel praten en weinig vertellen.