Omtzigt deelt tik uit aan Hoekstra en Rutte: ‘In Den Haag is jezelf controleren nooit een probleem’

videoIn de eerste lezing sinds zijn terugkeer in de Tweede Kamer, haalt oud-CDA’er Pieter Omtzigt hard uit naar zijn voormalige partijleider Wopke Hoekstra en naar demissionair premier Mark Rutte. ,,De beeldvorming gaat boven alles”, zegt Omtzigt in debatcentrum De Balie over de ‘huidige politieke cultuur die ontstaan is onder premier Rutte’.

45 reacties

 • Henk Warrington

  1 maand geleden
  Eindelijk een politicus met inzicht en een haarscherp gevoel voor verhoudingen. Weg met Rutte c.s. Zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen! Ik stem op Omtzigt. Ik hoop dat hij premier wordt.
 • Rijn van Dijk

  1 maand geleden
  Blijkbare zijn enigszins kritische kanttekeningen bij het optreden van Omtzigt "not done"
 • Hans Laats

  1 maand geleden
  Hans Laats. Zou het niet zo zijn dat het Sensibiliseren van een persoon het demoniseren van een persoon bedoeld wordt. In beide bewoordingen komt het woord bewust wording of bewust maken in voor.
 • mannita sierink

  1 maand geleden
  welkom pieter omzigt,wat heeft dit land u broodnodig!! ons land is geworden tot een land van de sterkst,waarin de misdaad welig tuurt,waar onschuldigen worden vermoord en na even een jank verhaal voor de camera's ,en daarna weer op naar de volgende moord zelfs vergismoorden je zult die vergissing maar zijn! ik wens u alle kracht en zegen toe,er zijn meer wel eerlijke politici zoals renske leyten,martin bosma,caroline van de plas,fleur agema,van kuiken,enz kunnen jullie niet een pact stellen!!!??
 • Zimmerman

  1 maand geleden
  Heldere taal. Dhr Omtzigt weet helaas door jarenlange ervaring waar het knelt en legt daardoor de vinger op de zere plek. Dat doet hij overigens ook al jaren, vandaar functie elders en 'sensibiliseren '. Gelukkig zit hij nu niet meer aan dat waardeloze CDA vast.