Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen

Omvangrijke verkrachtingszaak zorgt voor onrust in Neede

Slachtoffers in de Needse verkrachtingszaak, meisjes in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, zijn door vrienden van de 19-jarige verdachte onder druk gezet om hun verhalen in te trekken. Dat heeft justitie bekendgemaakt tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Zutphen. Intussen stijgt het aantal aangiftes tegen de inwoner van Noordijk. Hij blijft voorlopig achter slot en grendel.

De zaak rond de verkrachting van meerdere minderjarige meisjes zorgt in Neede voor veel onrust. Dat bleek gisteren tijdens een zitting van de rechtbank in Zutphen. Volgens officier van justitie E. Leunk zijn de meisjes en hun familie door vrienden van verdachte Robin G. onder druk gezet om hun verhalen in te trekken. En daarbij bleef het niet alleen bij woorden. De aanklager vertelde tijdens de zitting dat afgelopen vrijdag nog vernielingen zijn gepleegd aan de auto van de ouders van een van de meisjes. 

  1. LIVE | Rutte: ‘Investeringsfonds niet voor investeringen in onderwijs’
    Algemene Beschouwingen

    LIVE | Rutte: ‘Investe­rings­fonds niet voor investerin­gen in onderwijs’

    Komt er toch extra geld om het lerarentekort aan te pakken? En wat doet het kabinet met de dreigende pensioenkortingen? Premier Rutte staat vandaag, tijdens dag twee van de Algemene Politieke Beschouwingen, tegenover een oppositie die zich gisteren constructief opstelde, maar wel op tal van onderwerpen kabinetsingrijpen eist. Hoe ver zal Rutte zijn hand uitreiken? Mis niks van het debat met de stream en ons liveblog.