Linda werd na haar werk neergeschoten, op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk waar ze werkte
Volledig scherm
Linda werd na haar werk neergeschoten, op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk waar ze werkte © ANP/Facebook Fotomontage AD.

'Onderbezetting speelde politie parten bij moord Linda'

Te weinig mankracht is de oorzaak van de fouten in het onderzoek naar de bedreigingen waarvan verpleegster Linda van der Giesen (28) meerdere keren aangifte deed, voordat ze werd doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Dat zegt voorzitter van politievakbond ACP Gerrit van de Kamp tegen Omroep Brabant.

Gerrit van de Kamp
Volledig scherm
Gerrit van de Kamp © ANP
Quote

Het kan natuurlijk zijn dat er fouten zijn gemaakt, maar er had wel wat meer context gegeven kunnen worden. Er is gewoon te weinig mankracht. We hebben 40 procent meer werk dan mankracht

Gerrit van der Kamp

De politie gaf woensdag aan dat er inschattingsfouten zijn gemaakt in het onderzoek. Achteraf gezien had huiszoeking moeten worden gedaan om naar het wapen te zoeken, aldus de politie. ,,Het is bijzonder spijtig dat het zo gelopen is", aldus politiechef Dick Schouten eerder.

De 37-jarige ex-vriend van de verpleegster bedreigde haar met de dood en had een wapen. Hij zit nu vast vanwege haar dood. ,,Het kan natuurlijk zijn dat er fouten zijn gemaakt, maar er had wel wat meer context gegeven kunnen worden. Er is gewoon te weinig mankracht. We hebben 40 procent meer werk dan mankracht", aldus Van de Kamp.

De ex van het slachtoffer deed ook aangifte tegen de doodgeschoten verpleegkundige, tekent de ACP-voorzitter aan. ,,Dat maakt het dus een hele complexe liefdesvete. Maak jij die afweging maar eens."

Bloemen op de plek waar Linda werd doodgeschoten
Volledig scherm
Bloemen op de plek waar Linda werd doodgeschoten © ANP

Tot de bodem
De politie zoekt tot de bodem uit hoe het heeft kunnen gebeuren. De politie heeft nog geen excuses aangeboden maar vermoedt dat dit, zoals het er nu uitziet, wel nodig is.

John F., de ex-vriend, is in het verleden vaker veroordeeld voor geweldsovertredingen, bevestigde zijn ex-vrouw Jeske van den Boom. Ook zouden meerdere vrouwen door hem bedreigd zijn. Het Openbaar Ministerie in Breda verwacht dat John F. vrijdag wordt voorgeleid, aldus een woordvoerder.

Deze week volgt een besloten herdenkingsbijeenkomst voor het personeel waarin Linda, moeder van een 4-jarig zoontje, wordt herdacht. Ook bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is een online condoleanceregister geopend.