Volledig scherm
De vrachtwagen stond compleet in lichterlaaie. © Bart Meesters

Onderlichaam chauffeur zwaar verbrand bij crash op snelweg A2

De 40-jarige vrachtwagenchauffeur die woensdagavond zwaargewond raakte toen hij achterop een pijlwagen op de A2 klapte, is stabiel en buiten levensgevaar. Wel gaat zijn herstel naar verwachting nog maanden duren.

Een groot deel van 's mans onderlichaam is verbrand. Hij heeft derdegraads brandwonden, maar zijn situatie is inmiddels stabiel. Op dit moment ligt de chauffeur uit het Limburgse Hoensbroek nog in het brandwondencentrum in Rotterdam. 

,,Hij is bij kennis, maar moet voorlopig nog in het ziekenhuis blijven”, zegt een woordvoerder van Distro Transport, het bedrijf waar de chauffeur voor rijdt. ,,We gunnen onze chauffeur alle rust die hij nodig heeft. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk."

In lichterlaaie

Het zware ongeluk gebeurde tegen middernacht. De chauffeur zou ter hoogte van de A2 bij Den Bosch een rood kruis genegeerd hebben. Vervolgens knalde hij met behoorlijke snelheid achterop een pijlwagen van Rijkswaterstaat. De vrachtwagen vloog daarbij in brand en stond al snel in lichterlaaie.

Behulpzame omstanders bedachten zich geen moment en bevrijdden de gewonde chauffeur uit de cabine. Hij had toen al zware brandwonden opgelopen, ook aan zijn gezicht. De chauffeur is ervaren en werkt al acht jaar voor het transportbedrijf in Maastricht. 

De politie onderzoekt momenteel waarom de chauffeur het rode kruis negeerde. Door het ongeluk was de A2 van Den Bosch naar Utrecht urenlang afgesloten. Later, in de nacht van donderdag op vrijdag, ging de snelweg opnieuw dicht omdat Rijkswaterstaat de schade moest herstellen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement