Roos Koole
Volledig scherm
PREMIUM
© Roos Koole

Onderwijsinspectie: Scholen moeten onderzoek doen naar veilig leerklimaat

Strenge controleScholen moeten een veilige haven zijn voor álle leerlingen. Uitwassen als pesten, seksuele discriminatie of racisme kunnen het leerklimaat verzieken als een schoolbestuur niet oplet. De Inspectie van het Onderwijs gaat daarom streng controleren of scholen onder de eigen leerlingen onderzoek doen naar een veilig leerklimaat en ze opdragen de uitkomsten aan te leveren.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Reacties op Mathieu van der Poel: ‘Ik had precies hetzelfde gedaan: m’n bed uit en ze toespreken’
  23

  Reacties op Mathieu van der Poel: ‘Ik had precies hetzelfde gedaan: m’n bed uit en ze toespreken’

  ‘Het is een schande dat een hotel dat wielrenners onderdak biedt die een WK moeten rijden, niet voorkomt dat zij geen goede nachtrust hebben’ en ‘Maatregelen zullen pas weer genomen worden als studenten in een tentje in een park slapen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 27 september verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.