Een bord met de oproep aan mensen om bij drukte weg te blijven uit het Vroesenpark in Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bord met de oproep aan mensen om bij drukte weg te blijven uit het Vroesenpark in Rotterdam.

Onderzoek: 2 miljoen Nederlanders steken kop in zand over corona

STEEKPROEFEen flink aantal Nederlanders volgt het coronanieuws amper en praat zelden of niet over het virus. Vooral onder jongeren zijn relatief veel ‘coronablockers’.

Dat blijkt uit een representatieve steekproef van onderzoeksbureau Newcom onder ruim 5000 Nederlanders van zestien jaar en ouder. Zij zijn online via stellingen gevraagd naar hun mening over de coronacrisis, de regels en hun gevoel.

 1. Honderden mensen demonstreren tegen racisme in Tilburg: ‘Blij met deze opkomst, trots op onze stad’
  PREMIUM

  Honderden mensen demonstre­ren tegen racisme in Tilburg: ‘Blij met deze opkomst, trots op onze stad’

  Op het pleintje naast de concertzaal in Tilburg vond vanmiddag tussen 14.00 uur en 15.00 uur de Black Lives Matter demonstratie plaats. Daar waren naar schatting 700 mensen bij aanwezig. Onder anderen bekende Tilburgers als Mandela Wee Wee en Steven Brunswijk spraken de menigte toe. De demonstratie verliep ordelijk. ,,Het was een waardige demonstratie. Complimenten aan de organisatie”, aldus burgemeester Theo Weterings van de stad.
 2. Laagste aantal ziekenhuisopnames sinds RIVM deze meldt, maar meer besmettingen aan het licht
  Update/video

  Laagste aantal ziekenhuis­op­na­mes sinds RIVM deze meldt, maar meer besmettin­gen aan het licht

  Er zijn in Nederland de afgelopen 24 uur drie mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal sinds dit bijgehouden wordt. Het officiële aantal doden door het coronavirus in ons land is met zes gestegen naar 6011. Het aantal vastgestelde besmettingen stijgt na een wekenlange daling sinds enkele dagen juist weer sterk. Dat komt vermoedelijk doordat Nederland meer is gaan testen.