Volledig scherm
Oud-politica Els Borst kwam door geweld om het leven. © AD

Onderzoek in zorginstellingen na dood van Elst Borst

De politie doet onderzoek bij instellingen voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Bilthoven, in de hoop meer informatie te krijgen over de dood van oud-minister Els Borst. Meer dan 2 maanden nadat duidelijk werd dat zij door een misdrijf om het leven kwam, is het onderzoek nog in volle gang.

Ook Lievegoed, een zorginstelling voor mensen met psychische problemen, een verslaving of een verstandelijke beperking, heeft een vragenlijst van de politie ontvangen. De instelling zit in Bilthoven op een steenworp afstand van het huis van Borst, aan de Ruysdaellaan. Opvallend genoeg kwam die vragenlijst pas eind vorige week binnen, vertelt een woordvoerder van de instelling. 'De brief is gedateerd op 18 april,' zegt zij.

'Verwarde man'
Vooralsnog heeft Lievegoed geen aanwijzingen dat de 'verwarde man', naar wie de politie nog altijd op zoek is, afkomstig is uit de zorginstelling. Toch is binnen de organisatie wel even rekening gehouden met die mogelijkheid. 'Maar vanuit onze organisatie zijn geen signalen binnen gekomen dat het om iemand van hier zou gaan.'

De politie heeft evenmin een idee wie de verwarde man is, die in de weken voor de dood van Borst bij haar zou hebben aangebeld, om naar het adres van Wim Kok te vragen. 'Het onderzoek is nog in volle gang,' zegt woordvoerder Bernhard Jens van de politie. Zo ook bij alle zorginstellingen in de regio, benadrukt hij, die zijn bezocht of een vragenlijst toegezonden kregen.

Ook van een in het rood geklede vrouw, die op de avond van het overlijden van Borst bij haar huis is gezien, is nog geen spoor gevonden. Er zijn nog altijd 25 tot dertig rechercheurs bezig met de zaak.