Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreisjes: mogelijk Indiase variant

VIDEODe deltavariant van het coronavirus - die ook wel Indiase variant wordt genoemd omdat die daar het eerst is gevonden - verspreidt zich ook in Nederland. GGD’en en het RIVM onderzoeken ruim tweehonderd jongeren tussen 15 en 19 jaar die positief testten op corona na een bezoek aan Spanje en Portugal. ,,Het grote risico is dat deze van examenfeestjes teruggekeerde jongeren de deltavariant verder gaan verspreiden in Nederland’’, aldus het RIVM. 

9 reacties

 • S. Stralen

  1 jaar geleden
  En straks weer klagen wanneer beperkingen komen. Blijkbaar hebben ze er nog niks van geleerd. Oh wat zijn ze zielig.
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Kamper, ouders pak je verantwoordelijkheid, 🤣🤣🤣beste man, ouders wéten niét wáár hun kinderen zitten, wát ze dóen en met wíe, kortom, ze hebben niets meer te vertellen en kijken maar naar één ding uit, wanneer verlaten ze het ouderlijk huis, want zat zijn ze ze al héél lang ☹
 • Ina de Schouwer

  1 jaar geleden
  Nóg een artikel waaruit blijkt dat jongeren de regels aan hun laars lappen?! Ze hebben er geen boodschap aan; dat wil graag volwassen heten.
 • de Kamper

  1 jaar geleden
  De jongeren, die ik ken, hielden zich echt niet aan de maatregelen. En maar zielig doen....Zielig waren de oudjes in een verzorgingstehuis, mensen, die niet naar buiten durfden. Nu maar weer lekker feesten in een oranje gebied, gewoon terugkomen zonder restricties!!! Wij zitten er maar weer mee! Ouders, pak uw verantwoordelijkheid! Als uw kind gefeest heeft, eerst in quarantaine en na vijf dagen testen. Ik hoop niet, dat ze ouders c.q. grootouders besmetten
 • Landman SA

  1 jaar geleden
  Ik zeg vakanties hadden pas volgend jaar weer gevierd mogen worden in het buitenlaan nu gaan we hetzelfde cluster in als vorig jaar. Zomer kan weer bijna alles en daarna heb je de peren weer aan het dansen!!
 1. TERUGLEZEN | Lichte toename coronabesmettingen in NL; meer dan helft infecties Lissabon door Delta-variant
  Play
  coronavirus

  TERUGLEZEN | Lichte toename coronabe­smet­tin­gen in NL; meer dan helft infecties Lissabon door Del­ta-variant

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen is afgelopen etmaal licht gestegen. Er zijn 735 nieuwe besmettingen vastgesteld, 33 meer dan gisteren. En in de regio Lissabon komt inmiddels meer dan de helft van de nieuwe corona-infecties voor rekening van de extra besmettelijke Delta-variant. De regering heeft daarom vrijdag een in- en uitreisverbod afgekondigd voor de stad, dat geldt gedurende de weekenden. Dit blog is nu afgesloten, het nieuwe vind je hier.