Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreisjes: mogelijk Indiase variant

VIDEODe deltavariant van het coronavirus - die ook wel Indiase variant wordt genoemd omdat die daar het eerst is gevonden - verspreidt zich ook in Nederland. GGD’en en het RIVM onderzoeken ruim tweehonderd jongeren tussen 15 en 19 jaar die positief testten op corona na een bezoek aan Spanje en Portugal. ,,Het grote risico is dat deze van examenfeestjes teruggekeerde jongeren de deltavariant verder gaan verspreiden in Nederland’’, aldus het RIVM. 

9 reacties

 • S. Stralen

  2 jaar geleden
  En straks weer klagen wanneer beperkingen komen. Blijkbaar hebben ze er nog niks van geleerd. Oh wat zijn ze zielig.
 • Dick van Dijk

  2 jaar geleden
  Kamper, ouders pak je verantwoordelijkheid, 🤣🤣🤣beste man, ouders wéten niét wáár hun kinderen zitten, wát ze dóen en met wíe, kortom, ze hebben niets meer te vertellen en kijken maar naar één ding uit, wanneer verlaten ze het ouderlijk huis, want zat zijn ze ze al héél lang ☹
 • Ina de Schouwer

  2 jaar geleden
  Nóg een artikel waaruit blijkt dat jongeren de regels aan hun laars lappen?! Ze hebben er geen boodschap aan; dat wil graag volwassen heten.
 • de Kamper

  2 jaar geleden
  De jongeren, die ik ken, hielden zich echt niet aan de maatregelen. En maar zielig doen....Zielig waren de oudjes in een verzorgingstehuis, mensen, die niet naar buiten durfden. Nu maar weer lekker feesten in een oranje gebied, gewoon terugkomen zonder restricties!!! Wij zitten er maar weer mee! Ouders, pak uw verantwoordelijkheid! Als uw kind gefeest heeft, eerst in quarantaine en na vijf dagen testen. Ik hoop niet, dat ze ouders c.q. grootouders besmetten
 • Simone Landman

  2 jaar geleden
  Ik zeg vakanties hadden pas volgend jaar weer gevierd mogen worden in het buitenlaan nu gaan we hetzelfde cluster in als vorig jaar. Zomer kan weer bijna alles en daarna heb je de peren weer aan het dansen!!
 1. ‘Matthijs van Nieuwkerk heeft zijn eigen graf gegraven met zijn overhaaste ontslag’
  AD Media podcast

  ‘Matthijs van Nieuwkerk heeft zijn eigen graf gegraven met zijn overhaaste ontslag’

  Met de start van de kennisquiz The Connection afgelopen weekend, met Patrick Lodiers als presentator, rijst des te meer de vraag of Matthijs van Nieuwkerk simpel te vervangen is. Na de Top 2000 a gogo, met vervanger Herman van der Zandt, is dit nu al het tweede programma dat probleemloos voortdendert. En wat moet er met Matthijs Gaat Door gebeuren? Angela de Jong: ‘Matthijs van Nieuwkerk heeft sowieso zijn eigen graf gegraven met zijn overhaaste ontslag.’
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 1. Reacties op aardbeving Turkije en Syrië: ‘De beelden achtervolgen mij de hele dag’
  17

  Reacties op aardbeving Turkije en Syrië: ‘De beelden achtervol­gen mij de hele dag’

  ‘Ik ril ervan: ingestorte huizen, bebloede mensen op straat, het maakt het zó schrijend’ en ‘Dat je misschien geen mondkapje in je jaszak of tas hebt gedaan zou kunnen. Maar je maakt mij niet wijs als je in het openbaar vervoer reist en je allemaal mensen met mondkapjes ziet, dat je dan geen enkele ingeving krijgt om zelf ook je mondkapje even op te zetten’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 9 februari verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. TERUGLEZEN | Lichte toename coronabesmettingen in NL; meer dan helft infecties Lissabon door Delta-variant
  Play
  coronavirus

  TERUGLEZEN | Lichte toename coronabe­smet­tin­gen in NL; meer dan helft infecties Lissabon door Del­ta-variant

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen is afgelopen etmaal licht gestegen. Er zijn 735 nieuwe besmettingen vastgesteld, 33 meer dan gisteren. En in de regio Lissabon komt inmiddels meer dan de helft van de nieuwe corona-infecties voor rekening van de extra besmettelijke Delta-variant. De regering heeft daarom vrijdag een in- en uitreisverbod afgekondigd voor de stad, dat geldt gedurende de weekenden. Dit blog is nu afgesloten, het nieuwe vind je hier.