ANP
Volledig scherm
© ANP

Onderzoek naar nut tweede prik na eerste Janssen-vaccin

Vier academische ziekenhuizen gaan onderzoeken of het nuttig is om mensen die zijn gevaccineerd met het coronavaccin van Janssen toch een tweede prik te geven. In principe volstaat bij dit vaccin één prik, zeker om ernstige ziekte door het virus te voorkomen. ,,Door de toenemende circulatie van bepaalde varianten van het coronavirus is het mogelijk dat een aanvullende vaccinatie na één shot Janssen noodzakelijk is”, meldt het Erasmus MC.

6 reacties

 • Pete Verboerd

  1 jaar geleden
  Tsja ook Nederland moet zijn eigen plasje er weer over doen, dat is waarom er kunnen we nu niet 1x de rest van europa volgen en moet het hier weer zo tergend langzaam duren. inmiddels zijn er genoeg landen gestop met Astra dit is niet voor niets, overal weet men inmiddels dat een vaccinatie met een ander merk een betere bescherming geeft. Ook Mevr Merkel heeft inmiddels Moderna gekregen na haar Astra vaccinatie. Ik weiger heb de 2de te nemen en ik blijk niet bepaald alleen te staan.
 • Jeroen Velzen

  1 jaar geleden
  Nederland loopt hopenloos achter. Ik verwacht dat binnenkort het aantal besmettingen weer fors gaat stijgen en waarom worden 12 tot en met 17 jarigen niet ingeënt.
 • Ab van Kruistum

  1 jaar geleden
  Ik wil ook graag de 2e vaccinatie met Phizer hebben, ook ik had toen geen andere keus dan Astra Zenica. Maar voordat dit goedgekeurd wordt, wordt eerst de voorraad Astra Zenica voor de 2e maal opgeprikt voor de 60+. Heeft Hugo de Jonge in ieder geval niet al het ingelegde geld aan ontwikkeling en productie van Astra Zenica verkwanseld, zal hij zeggen. Daarom wacht de Gezondheidsraad weer zo lang met een advies. Dus: NIET TRAAG!! Allemaal politiek belang i.p.v. hoge opkomst 2e vaccinatie 60+.
 • van Nieuwenburg

  1 jaar geleden
  Ik zou graag als tweede prik "Phizer" willen krijgen omdat ik toen geen andere keus had bij de eerste prik dan "Astrazenica' . Ik had de prik net gehaald toen de volgende dag bekend werd dat ik ook " Phizer" kon krijgen maar helaas te laat! Er zijn goede resultaten gemeld en aangezien ik op 5 Juli a.s. de tweede moet krijgen, heb ik besloten te wachten totdat deze mix van vaccinaties is goedgekeurd. Ik zou graag weten of er meer mensen zijn die voor deze keuze staan.
 • Jeroen Vries

  1 jaar geleden
  Nederland loopt zoals gewoonlijk al weer dik achter op de rest van de wereld. Canada, Spanje,Finland,Noorwegen. Overal na de 1e astra een 2e prik met ern ander vaccin. Onderzoek in Duitsland geeft indicatie dat dit tot 10 x zoveel antistoffen oplevert als 2 x hetzelfde vaccin. Slaap rustig verder. De gezondheidsraad komt over een paar maanden met een advies. En NL is wederom het traagste jongetje van de klas.
 1. Reacties op bonus bij voltijds werken: ‘Parttimers kiezen er bewust voor niet de hele week te werken’
  87

  Reacties op bonus bij voltijds werken: ‘Parttimers kiezen er bewust voor niet de hele week te werken’

  ‘Het zal wellicht een enkeling over de streep trekken, maar om dit nu als succesvol te gaan zien, is helaas utopie’ en ‘Laat het woord democratie in zijn partijnaam maar weg, het is eerder Forum voor Dwazen’. Dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 24 september verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.