Volledig scherm
© Thinkstock/ANP/Fotomontage AD

Onderzoek: nek-aan-nekrace Samsom en Asscher

De strijd om het lijsttrekkerschap van regeringspartij PvdA tussen fractievoorzitter Diederik Samsom en minister Lodewijk Asscher is een nek-aan-nekrace. Althans, bij de leden van de PvdA. Zij kunnen nog tot 8 december stemmen.

Bijna de helft (47 procent) van de leden die een stem uitbrengen, heeft een voorkeur voor Samsom, 44 procent gaat voor Asscher. De overige 9 procent weet het nog niet, meldt EenVandaag vandaag. 

Het programma peilde bij 600 partijleden. Samsom-voorstanders vinden dat hij het lijsttrekkerschap verdient wegens zijn ,,bewezen diensten'' de afgelopen vier jaar. Aanhangers van Asscher vinden hem, als ,,nieuw gezicht'', een betere troef tijdens de campagne. In tegenstelling tot de leden, hebben PvdA-stemmers een duidelijke voorkeur voor Asscher: 52 procent. Samsom komt bij hen op 33 procent.

  1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.