Volledig scherm
© ANP

Onderzoek verzekeraars: verzekering kan lokale overstroming dekken

Plaatselijke overstromingen worden over een tijdje wellicht gedekt door de verzekering. Het is mogelijk om de dekking van particuliere en zakelijke opstal- en inboedelpolissen aan te passen, zegt het Verbond van Verzekeraars.

Het gaat om een suggestie en niet om een bindend advies, benadrukt de koepelorganisatie, verzekeraars moeten zelf kijken of zij er ruimte voor hebben.Plaatselijke overstromingen gebeuren wanneer een zogeheten secundaire waterkering, zoals een kanaaldijk, bezwijkt door neerslag of juist door droogte. Verzekeraars kunnen de kosten van de schade dragen, heeft het verbond uitgerekend. 

Mensen en bedrijven kunnen zich voorlopig nog niet verzekeren tegen grote overstromingen, die worden veroorzaakt door het bezwijken van 'primaire waterkeringen', zoals de Afsluitdijk. Die dekking is volgens het verbond niet haalbaar zonder steun van de overheid.

  1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
    Zeven gewonden

    Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

    Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.