Volledig scherm
© anp

Onduidelijkheid over geld dat Hachchi krijgt van Clinton

Het blijft vooralsnog onduidelijk of Kamerlid Wassila Hachchi betaald aan de slag gaat voor Hillary Clinton, zoals ze zelf beweert. Op het hoofdkantoor van de Clinton-campagne in New York kan niemand bevestigen of Hachchi een betaalde fucntie krijgt.

Volledig scherm
© anp

Campagnemedewerkers in de Verenigde Staten krijgen vaak alleen een onkostenvergoeding. Alleen wie hoog in de boom zit, kan rekenen op salaris.

Hachchi's fractiegenoten en naaste collega's waren verbijsterd door haar abrupte vertrek. Hachchi liet haar werkkamer onaangeroerd en bleef ondanks herhaaldelijke telefoontjes de hele week onbereikbaar. Haar familie weigert commentaar te geven.

Hondenbeet
Hachchi laat via haar partij weten dat ze inmiddels in New York is. 'Ondanks een fikse hondenbeet' verkeert ze in goede gezondheid. Het opgestapte Kamerlid 'betreurt' de commotie over haar vertrek. Haar opstappen noemt ze een 'persoonlijke, positieve keuze'.

Eén deel van haar verklaring wordt in elk geval wél bevestigd: de hondenbeet. De politie in Breda bevestigt dat Hachchi op 7 januari is aangevallen door een Mechelse herder. Ze deed daarvan aangifte. Volgens een politiewoordvoerder zijn de politica en de eigenaar van de hond er onderling uitgekomen - waarschijnlijk met een schadevergoeding.