Volledig scherm
Bezoekers in achtbaan de Python in pretpark de Efteling. © ANP

Oneindig vaak in de Python dankzij gehackt systeem

Wie tegenwoordig in de Efteling een ritje wil maken in de Python, kan vooraf een plekje reserveren. Zo hoef je niet oneindig lang in de rij te staan. Handig, maar het nieuwe systeem blijkt niet helemaal waterdicht. Software-ontwikkelaar Jan van Kampen uit Beverwijk wist het systeem te kraken. 

Het kostte Van Kampen een uur om het systeem te hacken. Tamelijk eenvoudig dus. Hij bouwde ook een app waarmee hij eindeloos toegangscode's kan genereren om zo - mocht hij dat willen - de hele dag in de python te zitten. Iets wat hij overigens niet heeft gedaan. 

Via Twitter heeft hij het pretpark laten weten van zijn ontdekking, want hij wil het initiatief niet verpesten. Tegen pretparkwebsite Looopings.nl vertelt hij: ,,Het is wel innovatief en daar ben ik een voorstander van. Daarom laat ik alleen geselecteerde proefpersonen toe op mijn website. Als ze een goede reden hebben. Ik ga het niet openstellen voor iedereen."

De Efteling zegt het jammer te vinden dat het systeem gehackt is en heeft Van Kampen uitgenodigd om eens langs te komen en om een oplossing aan te bieden. De 'hacker' gaat daarop in, mits zijn reiskosten worden vergoed.

  1. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
    PREMIUM

    Hoe twee doodnorma­le mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

    In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”