Volledig scherm
Bezoekers in achtbaan de Python in pretpark de Efteling. © ANP

Oneindig vaak in de Python dankzij gehackt systeem

Wie tegenwoordig in de Efteling een ritje wil maken in de Python, kan vooraf een plekje reserveren. Zo hoef je niet oneindig lang in de rij te staan. Handig, maar het nieuwe systeem blijkt niet helemaal waterdicht. Software-ontwikkelaar Jan van Kampen uit Beverwijk wist het systeem te kraken. 

Het kostte Van Kampen een uur om het systeem te hacken. Tamelijk eenvoudig dus. Hij bouwde ook een app waarmee hij eindeloos toegangscode's kan genereren om zo - mocht hij dat willen - de hele dag in de python te zitten. Iets wat hij overigens niet heeft gedaan. 

Via Twitter heeft hij het pretpark laten weten van zijn ontdekking, want hij wil het initiatief niet verpesten. Tegen pretparkwebsite Looopings.nl vertelt hij: ,,Het is wel innovatief en daar ben ik een voorstander van. Daarom laat ik alleen geselecteerde proefpersonen toe op mijn website. Als ze een goede reden hebben. Ik ga het niet openstellen voor iedereen."

De Efteling zegt het jammer te vinden dat het systeem gehackt is en heeft Van Kampen uitgenodigd om eens langs te komen en om een oplossing aan te bieden. De 'hacker' gaat daarop in, mits zijn reiskosten worden vergoed.

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.