Ongeduldige reizigers breken uit defecte trein Zaltbommel

Een defecte trein bij Zaltbommel zorgde dinsdagochtend voor problemen op het spoor tussen Den Bosch en Utrecht. Er was beperkt treinverkeer mogelijk. Enkele reizigers in de kapotte trein wilden niet wachten op vervangend vervoer en braken, tegen het advies van de conducteur in, uit de trein.

Volgens Omroep Brabant moesten de reizigers hun vlucht op Schiphol halen. De uitgestapte mensen liepen langs het spoor en stapten in een taxi die ze vanuit de trein besteld hadden.

Bussen ingezet
Wachten op de bussen die de NS zou inzetten om de gestrande reizigers op te halen was voor deze mensen dus geen optie. En misschien was dat maar goed ook, want volgens de Brabantse omroep ging ook het vervoer met de bussen mis. Een sloot tussen de trein en het vervangende vervoer zorgde ervoor dat deze zonder de gestrande treinreizigers weer rechtsomkeert konden maken. Uiteindelijk kon de gerepareerde trein na enkele uren doorrijden naar het station van Zaltbommel, waar de reizigers konden overstappen.

Grote verstoring
De NS meldde in de ochtend dat er door de versperring 'veel minder treinen' reden.  Tot 12.00 uur reden er geen treinen richting Utrecht, met uitzondering van een extra ICE die vanuit Den Bosch vertrok.