Marnix Blik en andere studenten van de Saxion Hogeschool te Enschede zijn de actie Buddy Box gestart voor internationale studenten die geen kant op kunnen. In de schoenendoos zitten goodies en een voorstel om online contact te leggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marnix Blik en andere studenten van de Saxion Hogeschool te Enschede zijn de actie Buddy Box gestart voor internationale studenten die geen kant op kunnen. In de schoenendoos zitten goodies en een voorstel om online contact te leggen. © Lars Smook

Ongekende solidariteit door corona: ‘Gedeeld lot brengt mensen bij elkaar’

Hulpacties voor ouderen, Ajax en Feyenoord die samen zorgverleners bedanken, het kabinet dat uit landsbelang een PvdA’er minister maakt. De coronacrisis maakt een onvermoed gevoel van solidariteit los, overal in het land. Dat is niet gek, zeggen psychologen. ,,We zoeken naar veiligheid en structuur.”

  1. Buurtconciërge Erna bekommert zich om de geïsoleerde ouderen in aanleunwoninkjes
    Play
    PREMIUM

    Buurtcon­cië­r­ge Erna bekommert zich om de geïsoleer­de ouderen in aanleunwo­nin­kjes

    ,,U bent jarig!”, constateert Erna Lammers vrolijk als de 93-jarige Wil van Enck zijn deur opent. Aan de wand hangen ballonnen en slingers. Hebben de buren opgehangen in plaats van een bakkie koffie te komen drinken. ,,En ik heb een gebakje op”, zegt de Deventenaar vrolijk. Maar dat is het dan ook. Uit angst voor corona blijft iedereen op afstand. Alleen Lammers komt langs om medicijnen en eten te brengen.