Screenshot uit de veel gedeelde video.
Volledig scherm
Screenshot uit de veel gedeelde video. © Facebook

Ongeloof bij Amsterdam UMC om video over ‘leeg ziekenhuis’: ‘Ze plaatsen zorg in kwaad daglicht’

viralHet Amsterdam UMC baalt van een video die op sociale media rondgaat waarin de indruk wordt gewekt dat er amper coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. In de video, die op Facebook meer dan 14.000 keer is gedeeld, laat een onbekende filmer tientallen lege bedden zien. In werkelijkheid gaat het niet om een patiëntenafdeling, maar om de beddencentrale, stelt een woordvoerder tegenover deze site.

66 reacties

 • J Smid

  1 jaar geleden
  Ik zie de wappies niet als oorzaak maar als gevolg van het beleid van CDA en VVD. Als je het verwijt maakt aan de wappies dat zij het coronavirus volledig onderschatten maakt dat verwijt dan ook aan het CDA en VVD die jarenlang hebben bezuinigd op de zorg en met name op IC-bedden ,en ook het virus onderschatten en steeds weer komen met oplossingen die niet werken. Het ontbreken van volledige informatie en transparantie voedt wel de wappies.
 • P. van der Kooij

  1 jaar geleden
  De Wappies hebben dus leugens nodig om hun 'gelijk' te halen. Of ze nu Baudet, Haga of Engel heten of onbekende lafaards in een verpleegsterkostuum op het Museumplein of een dominee die staat te liegen over vaccinaties op de kansel, de tegenstanders van de Coronamaatregelen kunnen niet zonder de leugen. Want de realiteit is niet hun wereld. Dus komen ze met alternative facts zoals de vazallen van Donald Trump hebben uitgevonden. Erg hè?
 • Esmeralda Vrind

  1 jaar geleden
  Vind dit zo erg voor de mensen in de zorg. En maar blijven ontkennen en zeggen het is maar een griepje.
 • Peter-Anne Wissema

  1 jaar geleden
  Wat een idioot die die film maakt en deelt. Meer herrie dan hersens
 • Bert Klomp

  1 jaar geleden
  Het bewust verspreiden van nep nieuws zal strafbaar moeten zijn. Zeker als het doel is om mensen te misleiden. Ik hoop dat Facebook en Twitter ook bij deze post de melding van nep nieuws plaatsen.