Volledig scherm
PREMIUM
De man werd eerst naar het Antonius Ziekenhuis gebracht in Oostburg en daarna naar Gent, waar hij overleed. © HV Zeeland

Ongeloof bij therapeuten na dodelijke healing in Zeeland, OM verdenkt hen van doodslag

De twee organisatoren van de dodelijke healingsessie in IJzendijke worden door het Openbaar Ministerie verdacht van doodslag. Ze zijn flink aangeslagen door het overlijden van de 34-jarige man uit Oudewater, vertellen hun advocaten. Ook de derde verdachte, een bezoeker van de sessie, wordt aangeklaagd voor doodslag. 

Vorige week woensdag kwam een man om het leven bij een healingsessie van Iboga Farm in IJzendijke. Hij bezocht een drie dagen durende Warrior Retreat, waarbij deelnemers via meerdere ceremonies met ‘plantmedicijnen’ innerlijke groei proberen te bereiken. De organisatoren gebruikten daarbij onder meer de hallucinerende - en in Nederland verboden - drank ayahuasca. 

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”