In Westervoort (provincie Gelderland) is maandagmiddag een auto tegen een schuurtje gereden.
Volledig scherm
PREMIUM
In Westervoort (provincie Gelderland) is maandagmiddag een auto tegen een schuurtje gereden. © Persbureau Heitink

Ongeloof na crash van dronken man en 10-jarig jongetje: ‘Papa, het is jouw schuld’

,,Het was zo zielig. Het jongetje had écht pijn, maar met die bezopen man was niet te praten.” Een dag nadat een auto een schuurtje ramde in Westervoort, onder de rook van Arnhem, zijn buurtbewoners nog steeds ontdaan door het incident. 

 1. Deze voetballers trainen al om 05.15 uur, tot ergernis van de buurman: ‘Gaan er geen gewoonte van maken’
  PREMIUM

  Deze voetbal­lers trainen al om 05.15 uur, tot ergernis van de buurman: ‘Gaan er geen gewoonte van maken’

  Wie niet beter weet, denkt naar een straftraining te kijken. Voormalig Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning heeft het een keer gedaan bij TOP Oss: zijn ploeg na een verloren wedstrijd midden in de nacht het veld opsturen. Precies hetzelfde zien we vanochtend in Gorssel: de plaatselijke hoofdmacht staat op een onchristelijk tijdstip op het trainingsveld. Geheel vrijwillig, dat wel.
 2. Flinke stijging meldingen van bedreiging tegen politici

  Flinke stijging meldingen van bedreiging tegen politici

  Bij het Team Bedreigde Politici van de politie-eenheid Den Haag is vorig jaar 600 keer een melding gedaan van mogelijke bedreiging van politici, een flinke stijging ten opzichte van de 393 gevallen in 2019. Bij 274 van de meldingen in 2020 ging het volgens het Openbaar Ministerie (OM) inderdaad om een strafbare belediging, tegenover 206 in 2019. ,,Het is aannemelijk dat de hogere cijfers samenhangen met de toenemende polarisatie in de samenleving”, aldus het OM.