Volledig scherm
Fred Teeven veroorzaakte in 2015 een ernstig verkeersongeluk door zijn telefoon te gebruiken achter het stuur. © ANP

Ongeluk Teeven kwam door appen en rijden

Fred Teeven veroorzaakte in 2015 een ernstig verkeersongeluk op de A44 door zijn telefoon te gebruiken achter het stuur. ,,Ik zat te appen, lette even niet op en botste op mijn voorganger", zegt de voormalig staatssecretaris van Justitie vandaag in een interview met De Telegraaf.

Na een hersenoperatie en maandenlange revalidatie liep de omstreden ex-politicus deze zomer een positie bij de Raad van State mis, waarop hij ging werken als buschauffeur. Daarnaast heeft hij met een compagnon een eigen bedrijf in internetveiligheid opgericht.

VVD'er Teeven zegt geen terugkeer in de politiek te overwegen. Wel gaat hij in 2018 weer ,,opnieuw om de tafel" met het Openbaar Ministerie over een eventuele terugkeer.

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”