Volledig scherm
Drukte op de A12 © Jan Ruland van den Brink

Ongelukken en pech zorgen voor zeer drukke avondspits

Door meerdere ongevallen en pech is de avondspits van donderdagavond een van de drukste van dit jaar tot nu toe. Dat meldt Rijkswaterstaat. Op het hoogtepunt stond er bijna 900 kilometer file.

De A12 tussen Den Haag en Utrecht spande de kroon met aan het eind van de middag 21 kilometer file. Daar is een stuk weg verzakt en daarom werd één rijstrook afgesloten. Na de avondspits gaat ook een tweede rijstrook dicht.

De drukke avondspits zorgde voor een record. Volgens de ANWB was de avondspits alleen op 1 november, 22 mei en 27 maart drukker. De meeste files ontstonden vandaag vanwege ongelukken en pechgevallen. Zo vonden er op de A58 twee ongelukken plaats met vrachtwagens. Op de A1 zorgde een vrachtwagen met pech voor 10 kilometer file, en op de A4 knalden drie auto's op elkaar.

Bij het ongeval met meerdere vrachtwagens op de A58 bij Breda schreef de politie dertig bekeuringen uit. Die werden uitgedeeld aan mensen die filmend langs een aanrijding reden.

  1. Politie pissig op student die ROC met nepwapen op stelten zette
    PREMIUM
    video

    Politie pissig op student die ROC met nepwapen op stelten zette

    Het bleek een gigantisch misverstand. Terwijl de politie gisteren in de veronderstelling verkeerde dat op het ROC in Nijmegen een schietpartij dreigde, bleek in werkelijkheid dat leerlingen scenes uit het populaire computerspel Grand Theft Auto naspeelden. Volgens de studenten ging het om een schoolopdracht. Iets wat de school met klem tegenspreekt. De politie meldt op haar beurt dat de 25-jarige jongeman die werd aangehouden erg veel geluk heeft gehad.