Burgemeester Halsema werd overvallen door de enorme toeloop voor het antiracisme-protest op de Dam maandagavond, terwijl op sociale media het plan voor de manifestatie viral ging.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Halsema werd overvallen door de enorme toeloop voor het antiracisme-protest op de Dam maandagavond, terwijl op sociale media het plan voor de manifestatie viral ging. © ANP

Online was allang duidelijk: dit protest op de Dam wordt groot

RECONSTRUCTIEDe massale opkomst bij de demonstratie tegen racisme op de Dam verraste burgemeester Femke Halsema. Hoe kon dat? Een reconstructie.

  1. Crisis bij Gaykrant na beschuldigingen zedenmisdrijf: BN’ers verlaten app, crisisteam opgezet
    PREMIUM

    Crisis bij Gaykrant na beschuldi­gin­gen zedenmis­drijf: BN’ers verlaten app, crisisteam opgezet

    De crisis is compleet bij De Gaykrant, het grootste en meest invloedrijke nieuwsplatform voor homoseksuelen in Nederland. Door de rel rondom hoofdredacteur Hans P. (44) trekken meerdere medewerkers zich (tijdelijk) terug, onder wie BN’ers die liever niet met naam genoemd willen worden. Adjunct-hoofdredacteur Paul Hofman betreurt de situatie en zet een crisisteam op om De Gaykrant door de moeilijke situatie te loodsen. ,,We maken hoe dan ook een doorstart en kijken wie daar binnen het beste past.”