Volledig scherm
© bruno

Onno Hoes stapt op als burgemeester van Maastricht

UpdateBurgemeester Onno Hoes van Maastricht stapt op zodra er een opvolger geïnstalleerd is. Dat heeft hij vanmiddag bekendgemaakt in een openbare brief.

 1. Spoedberaad over uitlekken privé-berichten Onno Hoes
  Update

  Spoedbe­raad over uitlekken pri­vé-berichten Onno Hoes

  Onno Hoes (53), burgemeester van Maastricht, lijkt opnieuw een uitglijder te hebben gemaakt. De bijna ex-man van presentator en musicalproducent Albert Verlinde heeft waarschijnlijk fragmenten van zijn vertrouwelijke ambtelijke agenda gedeeld met een 20-jarige jongen uit Almere. Eind vorig jaar beloofde Hoes - nadat zijn affaire met een jongen was uitgelekt - de gemeenteraad zich voortaan netjes te zullen gedragen als het over privézaken gaat. De Maastrichtse politici kwamen vanavond in spoedberaad bijeen om achter gesloten deuren over de nieuwe kwestie te praten.
 2. Fracties Maastricht zwijgen over 'scheve schaats' Hoes
  Update

  Fracties Maastricht zwijgen over 'scheve schaats' Hoes

  De fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad van Maastricht zijn vanavond vanaf 18.00 uur bijeen geweest om te praten over de gedragingen van burgemeester Onno Hoes. Na afloop van het beraad verlieten ze zwijgend de vergadering. Geen van de politici wilde commentaar geven. Aanleiding waren recente publicaties over Hoes' omgang met een jonge man. De 20-jarige Robbie Hasselt publiceerde zijn sms-verkeer met Hoes en ook delen uit de ambtelijke agenda van de burgemeester. Die had Hoes (53) hem gestuurd om tot een afspraak te komen.
 3. Verlinde over 'zoen-incident': Wist dat deze dag zou komen

  Verlinde over 'zoen-incident': Wist dat deze dag zou komen

  Albert Verlinde, de echtgenoot van de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes die onlangs zoenend werd gespot met een jonge man, heeft in RTL Boulevard gereageerd op het incident. 'De dag waarvan ik wist dat die zou komen, is nu eindelijk hier', begon Verlinde. 'Het is natuurlijk niet leuk als zoiets gebeurt. En het is ook wel een dingetje geworden. Maar ik heb geen moment gedacht: 'We gaan het niet behandelen in RTL Boulevard of ik ben ziek vandaag'.'