Volledig scherm
De kamelen hadden wel zin in een nachtelijk avontuurtje. © Twitter: @POL_Wessendorp

Ontsnapte circuskamelen maken nachtelijke wandeling

Politieagenten in Castricum hadden afgelopen nacht hun handen vol aan wel heel vreemde overlastgevers. Vijf circuskamelen waren aan de wandel gegaan en bevonden zich midden in een woonwijk.

De dieren, eigendom van Circus Rens dat momenteel op de Brink in Castricum staat, waren ontsnapt uit hun verblijf. Buurtbewoners waarschuwden de politie, die de kamelen aantrof op de Kleibroek. Daar deden ze zich tegoed aan planten en bomen. 

Hoe de dieren konden ontsnappen, is niet duidelijk. Gelukkig konden ze met hulp van een linie van agenten en een medewerkster van het circus worden ingesloten. Vervolgens zijn ze weer teruggebracht naar hun plek op de Brink, waar ze werden opgewacht door drie soortgenoten die wel op hun plek waren gebleven.

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met maar liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.