Volledig scherm
De ontsnapte cobra in Made nadat hij gevangen is door de eigenaar. © anp

Ontsnapte cobra gevonden en gevangen door eigenaar

De cobra die in Made was ontsnapt uit zijn terrarium is vanochtend gevonden. Een buurman zag de slang uit de schuur van de eigenaar kruipen. De eigenaar heeft de cobra gevangen, aldus de gemeente.

Quote

Eigenaar doet slang weg: hij gaat naar reptielen­zoo Rijswijk. 'Een dier met een verhaal is altijd leuk om te tonen'

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
Slangenexpert Walter Getreuer van reptielenzoo SERPO met de gevonden cobra voor de woning van de eigenaar van de slang. © anp

De zeer gevaarlijke giftige cobra werd woensdagavond voor het laatst door de eigenaar gezien. Donderdagavond meldde hij dat de slang was ontsnapt en werd alarm geslagen.

Gisteren werd de hele dag gezocht in het huis en in de buurt. Op advies van de gemeente hebben buren de nacht ergens anders doorgebracht. Buurtbewoners reageren vandaag opgelucht, aldus de gemeente.

Slang gaat weg
De eigenaar doet de slang weg. De slang gaat naar reptielenzoo Serpo in Rijswijk. Volgens burgemeester Gert de Kok was de eigenaar zelf tot de conclusie gekomen dat dat de beste oplossing is.

De burgemeester gaat volgende week met zijn wethouders overleggen over de gebeurtenissen. 'Ik denk dat geen enkele gemeente hiermee geconfronteerd wil worden'

De burgemeester wil niet vooruitlopen op de vraag of de gemeente moet opdraaien voor de kosten van de zoektocht. De politie bekijkt in overleg met een officier van justitie of er een strafrechtelijk onderzoek moet komen, vertelde een woordvoerder vandaag.

Slangenexpert Walter Getreuer van reptielenzoo Serp zegt dat de slang voorlopig in Rijswijk zal blijven. 'Onze nieuwe opvang in Rijswijk gaat in het voorjaar open voor het publiek en dan is een dier met een verhaal altijd leuk om te tonen', zei hij.